Stresi dhe Ankthi - Si t’i dallojme?

 • Am Vor 5 Monate

  QSUZKMQSUZKM

  Në përditshmërinë tonë përballemi me situata të ndryshme, stimuj të jashtëm ose të brendshëm që në rastin e stresit quhen “stresorë”. Reagimi ynë ndaj këtyre stimujve përcakton edhe nivelin e stresit që përjetojmë: akut ose kronik. Stresi akut nuk është i dëmshëm, apo patologjik. Nëse stresi është i vazhdueshëm, pra bëhet kronik, mund të ndikojë në gjendjen dhe mirëqenien tonë psikologjike dhe shëndetësore, në nivele të ndryshme.

  Ankthi është një gjendje mbytëse, frike e tepruar dhe është patologjik.

  Edhe pse në momente të vështira psikologjike dhe emocionale, familja dhe shoqëria janë mbështetësit e parë duhet theksuar se ndihma parësore vjen nga një ekspert dhe specialist i fushës, siç është psikologu/psikoterapisti.

  Këto situata nuk kalojnë vetë, por kanë nevojë për trajtim për të mos precipituar në gjendje të përkeqësuar në kohë apo të kthehen kronike.

  Në Poliambulancën “Atë Luigji Monti” trajtohen edhe gjendje të tjera psikologjike si këshillime për momente të caktuara vështirësie dhe situata më serioze si:

  - Depresioni,
  - Varësitë patologjike,
  - Anoreksia/Bulimia/ Çrregullimet e të ushqyerit,
  - Fobitë, manitë, obsesionet e ndryshme,
  - Neurozat dhe psikozat,
  - Terapi në çift.

  Takimet zhvillohen çdo ditë të shtunë, nga ora 8:30 deri në 12:30 me rezervim paraprak ne numrin e telefonit:+355 4 2223906/ +355 4 2232021 , ose në adresën e E-mail: poliambulanca@fzkm.org

Alban Hasanaj
Alban Hasanaj

Pershendetje atedhem koka pre ankthit

Vor 2 Monate
Elton Baba
Elton Baba

si mund ta eqë Stresinë

Vor Monat
Dallendyshe Dedja1
Dallendyshe Dedja1

Jswbkkspkxksbkmdkjjjebjjkllwkifnkkckkksjbskbjwkxjsdhjenhdnoennlnoewjljdonknkekkdonnkekmmfkskwnkkskxkfkskkdksnxkskkdkdknkd

Vor 17 Tage
Kujtime Sula
Kujtime Sula

Pershendetje si mund ta largoi ankthinnpanikun ju lutem

Vor Monat
Ervis Ademi
Ervis Ademi

Mundou mos stressh veten dhe ben mir te pish ilace per nje far kohe

Vor Monat

Nächster

Paraclisul Maicii Domnului (medicament pentru suflet)

1:08:51

Paraclisul Maicii Domnului (medicament pentru suflet)

Muzica Religioasa HD

Aufrufe 8 100 000

Invata germana in 10 zile | CURS INTENSIV A1 | LECTIA 1

32:59