BÉKESI CONTINUES ANALYSIS OF THE ECONOMIC CRISIS // Friderikusz Podcast Episode 53.

 • Am Vor 4 Monate

  Friderikusz PodcastFriderikusz Podcast

  László Békesi, professor of economics, was invited to Sándor Friderikusz's TV programme in March 2014 because he, the former finance minister had written a major article for Élet és Irodalom entitled The Economic Policy of the Mafia State. In this article, he put all the economic and socio-political phenomena that we could observe month by month between 2010 and 2014 in the practices of the Orbán government, the essence of which was apparently very successfully covered by ideological slogans about the nation, independence, economic development, regime warfare, international conspiracy, into a single logic.
  We published this eight-year-old conversation about two weeks ago because László Békesi, in 2014, had the foresight to predict all the economic and financial phenomena that we are now suffering.
  The 2014 interview can be viewed at this link: de-film.com/v-video-xpjds5LqNtE.html

  Dozens of our viewers and listeners have now asked us to invite the renowned economist back to analyse the current rather bleak financial-economic situation, similar to György Surányi, with whom our podcast from three weeks ago has already reached one and a half million views on DE-film!
  Our interview with György Surányi, posted on 7 July, can be found at this link: de-film.com/v-video-H-yn1IyTR4o.html

  In this fresh podcast with László Békesi, we get an outspoken, dry analysis of all the details of the brutal economic crisis - including the latest developments.

  How can you support our work?

  Be our patron and, depending on the level of your support, you will benefit more and more:
  www.patreon.com/FriderikuszPo...

  You can also help us with a one-off or regular bank transfer. Here are the key details:
  Name: TV Pictures
  Account number: OTP Bank 11707062-21446081
  Comment: Podcast support

  IBAN - International Bank Account Number:
  HU68 1170 7062 2144 6081 0000 0000
  BIC/SWIFT code: OTPVHUHB

  Thank you for your support!

  Follow us here:
  Facebook: facebook.com/FriderikuszP...
  Instagram: instagram.com/friderikusz...
  Anchor: anchor.fm/friderikuszpodcast
  Spotify: spoti.fi/3blRo2g
  Google Podcasts: bit.ly/3fc7A7t
  Apple Podcasts: apple.co/3hm2vfi

Balázs P.
Balázs P.

A mindig megújulni képes Friderikusz. Gyerekként imádtam, amikor a világsztárokat hozta el nekünk, felnőttként pedig tisztelem mert ilyen, ehhez hasonló hiánypótló riportokat készít.

Gyula Dávid
Gyula Dávid

Még előtte vagyok, de mint egy operai előadásra, készülök! Most, csak a maximális figyelmemet tudom adni! Fridi, gratulálok, ünneppé tette a csütörtök estémet!

Yorgos2007
Yorgos2007

80 évesen tökéletesen friss szellemileg, szinte semmit nem változott 2014-hez képest, miközben túlesett egy súlyos betegségen is. Fantasztikus! A Jóisten éltesse még nagyon sokáig. Remélem, nyolc év múlva optimistább lesz (és lesz is oka rá)

E. Cs.
E. Cs.

Nagyon nem szeretném 8 év múlva újra nézni ezt a videót, abból a az apropóból, hogy ismét mindenben igaza volt Békesi Lászlónak. Valamint azt konstatálni, hogy semmi sem változott, sőt az általa felvázolt jövő belejesült...... Sok erőt és egészséget Békesi Lászlónak, köszönöm ezt az interjút. Optimistán szemlélni a jövőt jelen rezsim mellett szinte lehetetlen. Nagyon vártam ezt a podcastot, de nem számítottam ennyire negatív jövőképre. Megerősített abban, hogy ez a nemzet, a magyarok, nem képes változni, egyelőre..... köszönöm az interjút!

Beke Kornel
Beke Kornel

Friderikusz zseniális riporter és az öreg is nagyon penge,nagyon jó és informatív beszélgetés volt.Köszönöm!!

Bence Éberhardt
Bence Éberhardt

Azt hiszem sok polgártársam nevében köszönöm meg Sándor ezt a beszélgetést. Maga az egyik olyan, lassan kuriózumnak számító közszereplő, aki tud a tartalmaival figyelmet lekötni és a hallgató/néző tudását gyarapítani, vagy akár elgondolkodtatni. Nincsenek illúzióim az interjú során már említett átlagos magyar 'mentális teljesítményekkel" kapcsolatban (mindenféle pejoratív felhangot vagy minősítést mellőzve), így mi, akik követjük Önt jó eséllyel alapvetően elhatárolódunk a kormány általt képviselt ideológiáktól/tevékenységektől. Mindenesetre remélem, ezek a beszélgetések is hozzásegítik a társadalmunkat ahhoz, hogy egy picit elkezdjen repedezni a vakolat.

Hedvig Ambrus
Hedvig Ambrus

Hálás vagyok Önöknek a munkájukba fektetett energiáért és azt,hogy ilyen beszélgetések hallgatói lehetünk.Köszönöm,minden tiszteletem az Önöké!

Gigi
Gigi

Egészen döbbenetes, végtelenül szomorú, de jobb ha tisztában vagyunk a dolgokkal!

Klára Gálosi
Klára Gálosi

Engem minden Friderikusz interjúban az ő felkészültsége kápráztat el. Egyelőre nyomában sincs senki. Jó beszélgetés volt ez is. Gratulálok.

Groose82
Groose82

Még úgy is sokkoló volt hallgatni, hogy tudtam előre, hogy mit fog mondani.

ScipioHun
ScipioHun

Fantasztikus, brilliáns műsor volt! Nagyon szépen köszönöm Békesi Lászlónak!

Balogh Viktor
Balogh Viktor

Gyerekkoromban a Friderikusz Show volt a családi kikapcsolódás és imádom hogy 37 évesen, már felnőttként felnőttes Friderikuszt nézhetek. Ezer köszönet érte Sándor! :)

szenka43
szenka43

Rendkívül érdekes és informatív beszélgetés volt! Hálás köszönet érte! 🌱✨

Beni Bé
Beni Bé

Legnagyobb tiszteletem a podcastért, 30 évesen mostanában találkoztam Friderikusz úr tevékenységével, de ezek a Podcastok számomra igen érdekfeszítőek, és tanulságosak. Szeretem az őszinte vélemény nyílvánítást a témától függetlenül, legyen szó egy politikailag mély vagy egy egyszerű parasztember életéről és tevékenységéről szóló témáról. Nem erőlteti senkire a nézőpontját, de nyíltan őszintén beszél a sajátjáról. Ilyen emberekre van szüksége a világnak. Csak így tovább!

Gabi Horváth
Gabi Horváth

Nagyon szépen köszönom ezt az interjút. Jó volt, mint mindig, és nagyon sok hasznos informáciot adott! Jó egészséget Békesi úrnak és további jó riportokat Friderikusz úr.

Vor 28 Tage
lurian8
lurian8

Az óriási pénzek kiszórása csak egy dolog. Érdemes megnézni, hogy a rezsim minden olyan területre rátette a kezét, amivel már alapszinten is befolyásolhatja a polgárok mindennapjait: víz, energiahordozók, élelmiszer, építőipar, szemétszállítás, üzemanyagellátás, plusz a dohány és szerencsejátékipar is. (Most a kultúrát, és az oktatást, valamint az egészségügyet ne is vegyük számításba.) Nincs olyan vetülete az életnek, ahol ne tőlük függenénk vagy így, vagy úgy. Véleményem szerint a pénzosztás is csak a teljes kontroll biztosításának az egyik eszköze. A "sosem elég"-en - szerintem - már rég túlléptünk/ -tek.

Zoltán Horváth
Zoltán Horváth

Óriási! Főleg a vége fele. Az a stand-up hihetetlen! Persze nem most mentjük meg Európát, majd 2024-ben! Sírok és röhögök egyszerre!

Eszter Kovács
Eszter Kovács

"és feltételezem, hogy az emberek azért olvasnak" - de naív volt Sándor :) Hát ha olvasnának, értelmeznének, gondolkodnának úgy általában az emberek, vagy legalább a többségük, akkor ezeknek itt nem lenne kétharmada.

Patrik Mészáros
Patrik Mészáros

Tisztelt Friderikusz Úr!

Tibor Biri
Tibor Biri

Minden egyes podcast rész egy ajándék, mert valódi sallangmentes tárgyilagos tájékoztatást ad valamint intellektuálisan és minőségében magasan a magyar podcastek átlaga felett van. Köszönöm!

Nächster

Quavo & Takeoff - Messy (Official visualizer)

02:58

Quavo & Takeoff - Messy (Official visualizer)

02:58